Весна


вівторок, 24 березня 2015 р.

Практико-орієнтований семінар «Формування полікультурної та інформаційної компетентності як підґрунтя соціальної сформованості учня»

Під час семінару ми познаймилися з колегами. Поговорили про шляхи формування відповідних компетентностей. Розгадували ребуси, вирішували тестові завдання, провели фрагмент "Брейн-рингу", познайомилися з позакласною роботою. Може і не все вдалося мені, але я вдячна колегам за активність, терпіння, критику та добрі слова. Вдячна  Гунько Л.М. за довіру і організацію, Єфремовій Т.М. за підтримку, за допомогу своїй кафедрі та  ученицям Вікторії з Маргаритою. " Вік живи-вік учись" - такий мій висновок!  Це був перший мій семінар такого рівня. Якщо буде ще, то я навчуся робити це краще!                                         

пʼятницю, 6 березня 2015 р.

МОЛОДІЖНА КОНФЕРЕНЦІЯ "МОДЕЛЬ ООН"

Минулої суботи 28 лютого  ми з учнями нашої гімназії прийняли участь у молодіжній конференції,  що проходила в приміщенні школи № 17 Комунарського району  міста Запоріжжя.  Під час підготовки до конференції учасникам було запропоновано підготувати інформацію про співпрацю держав у вирішенні питання сучасного стану в Україні.  Кожен учасник  цього заходу підготував інформацію щодо пропозицій відновлення миру та спокою в нашій державі.
На початку конференції ми почули настанови від  організаторів конференції Ірини та Олександра Лукашенко, а також послухали вітання від  директора школи № 17.  Далі кожен учень перетворився на шановного та повноважного посла певної країни. У кожного з нас був свій бедж з прапором країни яку ми представляли. Тут можна було почути думки німців, англійців, мексиканців, росіян, ізраїльтян, чехів та звісно українців.  Учасники  різного віку від семикласника до студента активно обговорювали шляхи подолання кризи в нашій країні.  Між учасниками виникали  і палкі суперечки, і хвилини занепокоєння про долю України. Але всі депутати працювали над тим, щоб у нас припинилися бойові дії, щоб зберегти цілісність нашої країни і відновити економіку. Учні створювали резолюції, вносили пропозиції, віртуально надавали гуманітарну допомогу біженцям і солдатам.  Кожен учасник опрацював величезну купу інформації і зміг  чітко донести думку тієї держави яку він представляв.
І хоча це лише молодіжна конференція і діти мало, що вирішують. Все ж таки вони зробили свій вибір! У резолюції делегати зауважили, що Україна повинна бути унітарною та суверенною, а кордони її повинні бути не порушеними. Військові повинні відвести важку артилерію і почати мирні переговори. Людям, що втратили близьких, втратили свої домівки, або були поранені  необхідно надати гуманітарну та психологічну допомогу. І МИ ДОРОСЛІ  ЗРОЗУМІЛИ ОДНЕ! ВСІ ДІТИ ХОЧУТЬ МИРУ!
 

весна

весна